Aproximativ jumătate dintre femeile adulte pot prezenta incontinență urinară, dar puține dintre ele sunt diagnosticate și tratate, din cauza jenei de a discuta cu medicul despre această problemă.
Un sondaj realizat recent în Statele Unite arătă că femeile preferă să găsească modalități de a se descurca singure decât să meargă la doctor. Aceste metode variază de la folosirea absorbantelor și a lenjeriei intime speciale, până la îmbrăcămintea închisă la culoare, pentru a nu se observa, și la reducerea cantității de lichide consumate.
Din cele 1.000 de femei care au răspuns la sondaj, cu vârsta între 50 și 80 de ani, 43% dintre cele din intervalul 50-60 de ani și 51% dintre cele de peste 65 de ani au declarat că suferă de incontinență urinară. Totuși, doua treimi dintre aceste femei nu au discutat cu medicul despre această problemă.
Diminuarea tonusului muscular măreşte riscul pierderilor de urină atunci când tuşim, strănutăm, râdem sau ridicăm ceva de jos. Chiar dacă foarte multe persoane trăiesc cu această afecţiune este recomandabil să consultăm un medic specialist.
Tipuri de incontinenţă urinară
Nevoia urgentă şi fără avertizare de a merge la baie sunt semne că suferim de incontinenţă uriană. Incontinenţa de stres este asociată în mod obişnuit cu sarcina, dar şi cu perioada postmenopauză. Cu toate acestea, incontinenţa de stres nu e singurul tip de incontinenţă urinară pe care o putem avea.
Incontinența imperioasă (de urgență), prin contrast, nu are o cauză clară, deși uneori se poate întâmpla din cauza unor probleme neurologice. Acest tip de incontinenţă este întâlnită mai des la persoanele care au diabet, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroză multiplă sau au suferit un accident vascular-cerebral. Poate fi de asemenea, un semn timpuriu al cancerului de vezică.
Unele femei pot avea simultan ambele tipuri de incontinență sau pot dezvolta probleme din cauza unei infecții a tractului urinar.
Incontinenţa din prea plin apare atunci când o cantitate mică de urină se scurge dintr-o vezică plină şi este adeseori cauzată de diabet şi leziuni ale coloanei vertebrale.
Incontinenţa funcţională este specifică persoanelor cu un control normal al vezicii, dar nu pot ajuge în timp util la toaletă din pricina unor afecţiuni precum artrita, care împiedică o deplasare rapidă.
Uractiv Control și nu pierzi nici o picătură
Uractiv Control este un remediu natural pe care Fiterman Pharma l-a conceput pentru a veni în ajutorul celor care suferă de incontinență urinară.
Uractiv Control contribuie la reducerea frecventei episoadelor de incontinență urinară și reduce micțiunile pe timp de noapte prin îmbunătățirea controlului asupra mușchilor din zona pelviană și creșterea capacității de depozitare a vezicii urinare. Ajută la relaxarea mușchilor vezicii urinare, prin faptul că menține nivelul intracelular de magneziu în limite normale.
Uractiv Control conține extract din semințe de dovleac, extract din semințe de soia, magneziu, vitamina B6.
Se administrează câte 1 capsulă de 2-3 ori pe zi, fiind recomandată utilizarea în cure de 6-8 săptămâni. Uractiv Control poate fi administrat și în asociere cu antibiotice.